13 септември 2012

Честит рожден ден, Мила и Ачо!

Новините в 100 секунди:
Множество туристи избраха почивката на палатка край морето, за да се насладят на изминалите четири почивни дни и да се сбогуват с лятото.
В местността Карадере между 6. и 9. септември освен Съединението на България, бяха отпразнувани и рождените дни на Ангел и Мила. 
 Плажният купон не мина без алтернативни забавления като пускане на хвърчила и въртене на пой, които привлякоха множество фотографи.
снимка: Люси Стаменова
снимка: Илия Темелков
Освен тридесетте пияни метъли, в разгара на празника дойдоха и три бели лебеда, които вече бяха припознали в Карадере поразителна хранителна ниша. 
Други животни, които се оказаха почерпени макар и не персонално от рождениците, бяха деветте котета от близката кръчма.
Сред най-необичайните същества, решили да уважат събирането, беше и една въздебела русалка, която обаче бе подранила прекалено и още следобед отплава в морето. И по-добре... както се вижда от снимките, същността и така или иначе бе прекалено кифленска, за да получи одобрение от десетките пияни метъли.
Спортни вести:
На 8. септември край град Бяла се проведе и регионалното първенство по кретенбол. Според правилата, играчите са разделени на два отбора, като всеки отбор излъчва свой капитан. Точка се отбелязва тогава и само тогава, когато противниковият капитан бъде уцелен с топка по главата. Ако има кръв, бонусът е 50 точки. 
Състезанието протече не особено драматично, но въпреки това се наблюдаваха няколко конфликтни ситуации.

И в края на емисията, времето през изминалите дни:
Въпреки че горните снимки са мрачни, трябва да се отбележи, че метеорологичните условия бяха близо до идеалните. Макар сутрините да започваха с облаци, до обед небето се избистряше и всички се радваха на добре познатото лятно слънце. Морската вода нямаше свойствата на супа, дори напротив - по цял ден бе около 28 градуса, с повече от прилични вълни. Вечерите бяха хладни, но все още позволяваха спане на плажа.

ПС: От мястото на събитието предаваха още: Петя Димитрова, Вера Николова, Васил Андонов и Ралица Рангелова.

2 коментара: