30 август 2012

Summer Roads

"The sky moves faster at this time of the year...", пее Йонас.
Бих казала, че юли и август са болезнено кратки месеци.
И изчислих, че подробният разказ за моето лято, моето и на приятелите ми, би се вместил в девет (9) Blogspot публикации. Публикации, които никога няма да напиша съвсем не защото ме е страх от обема на общата работа. :)

23. и 24. юни, хижа Рай:
Въпреки, че съм избрала две слънчеви снимки, всъщност и тази година дъждът не ни подмина! Обичам да слушам капките, които падат по покрива на палатката вечер!

30. юни и 1.юли, Кокаляне:
Почти инцидентно събиране по повод Джулай морнинг. И всички заспаха преди да изгрее слънцето.

7. и 8. юли, Рилски манастир - х. Иван Вазов - Мальовица - ЦПШ "Мальовица"Тук имах рожден ден, който празнувах неофициално. И докато всички останали пиеха бири на София Рокс, ние с Георги и Люси си направихме два страхотно надъхващи прехода, всеки от които по седем часа. 


17. до 24. юли, Попово - Търговище - Шумен - Варна - Шкорпиловци:
Една-две снимки са крайно недостатъчни. Седмицата се запомни с това, че Вера (цитирам!) я ухапаха под полата на път към хижа "Младост". Ето го и злополучното място:
Също, май пропуснах да отида на единствената сватба в живота си, която би имала шанса да ми хареса. :/

27. до 29. юли, водопад Полска Скакавица:
Тук беше официалното парти по повод рождения ми ден. Моят и на още четирима герои-раци. Случи се заедно с чисто новия Kindle да ми подарят и още нещо много... особено и също така просълзяващо - книга, в която са събрани 79 избрани поста от този блог. Озаглавена е "Полет". 

3. до 5. август, Spirit of Burgas и плажуване на места, несъмнено по-приятни от Централния бургаски плаж: Не мога да си позволя да премълча посещението на рибения ресторант "Даляна" в парк Росенец. Заведение, което от тогава до сега препоръчвам усилено на всички познати. 

10. и 11. август, Железница:
Първия ден ни валя най-прохладният летен дъжд, докато празнувахме рождения ден на Базила. Историята гласи, че бяхме оставили в един речен вир няколко бири и две шишета ракия. В следствие на дъжда обаче нивото на реката се покачи и водната "стихия" стана дотолкова могъща, че успя да отнесе със себе си всичкия алкохол. Но трагедията завършва с хепи енд - на цената на един паднал в реката герой, всички бутилки бяха намерени и естествено изконсумирани с удоволствие (и мярка?)
После цяла събота трима мокри до кости и все пак широко усмихнати ентусиасти катерихме Железнишките и Бистришките гори. Не на последно място, някъде по това време ми съобщиха, че Ася и Айв си имат дъщеря... И купонът се пренесе в София!

14. до 19. август, отново Попово!
Вера ни научи да играем "Кър". Може да прозвучи странно, но след играта дори играчите с извадени рамена, надрани крака и други контузии, бяха предоволни. В подкрепа на твърдението си ще отбележа, че на другия ден някой предлагаше: "Хайде да си спретнем един бой на поляната? Ще го наречем както си искаме - волейбол, народна топка, кър..."
25. и 26. август: с.Джурково (a.k.a. Гилъново), Родопи:
През 2010г. дойдохме за пръв път, тази година направихме достоен римейк! И пихме Загорки и менти на един покрив. 

To do list за септември:
Още първият му ден обещава да бъде страхотен - концерт на Red Hot Chili Peppers, а? Като се събудим в неделя, тръгваме на пътешествие с коли, колела, влакове и на стоп до морето. За втората половина на месеца се предвижда once-in-a-lifetime-концертът на Dead Can Dance в Гърция. Плюс ударно пътуване към Пловдив на сутринта след събитието.
... И не се впускам в подробности, защото за всичко това имам план да разказвам далеч по-обстойно.


2 коментара:

  1. Като споменаваш Даляна, как можа да пропуснеш СКОРДАЛЯта ?!

    ОтговорИзтриване
  2. Дълга история е тази скордаля. Пък и не бива да разкривам тайните на любимото заведение. :Д

    ОтговорИзтриване