27 февруари 2012

ЧРД, Георги - както ние си можем!

Рожден ден през зимата
+

Тридесет поканени
=
Веселба в планината.

Георги все не дава да му отложим рождения ден с няколко месеца, когато ще можем спокойно да си вдигнем палатките и да се занесем край някоя зелена поляна с река и(ли) пещера в съседство. Като един от малкото баш зимни рожденици в компанията, сигурно усеща, че раждането на 17. февруари по презумция обещава сняг до уши и уюта на запалено огнище. :)

********************************
Ако случайно някога ви се стори удачно да празнувате по нашия начин, предлагам примерни действия, илюстрирани със също така, хм... примерни снимки. Установено е, че всяко от тях, а също и цялата последователност в описания ред, се прилага най-успешно, когато под ръка попадне някой "зимен" рожденик.

1. Честитете на виновника като го наблъскате в най-дълбоката снежна пряспа. 

2. След като се съвземе, в никакъв случай не го оставяйте да ви хване!

3. Умилостивете го с подобаващо голяма софра. Неналичието на празни чаши е повече от желателно.

4. В определен момент от вечерта предизвикайте съвсем неглижирана суматоха като съберете всички тридесет гости накуп около рожденика. Претендирайки, че никой не знае и не очаква нищо, най-тържествено извадете торта със запалени свещички, като нататък действате по известния общоприет метод.

5. Докато за подаръка е крайно нежелателно да бъде подготвян на място, то за предпочитане е с картичката да се процедира именно така. В случая посоченият рожденик е крайно неудачен за пример, защото така или иначе картичка за него няма. 

6. Компенсирайте всички допуснати недоразумения с подарък, опакован по невъзможен за отваряне начин (за предпочитане аранжирайте с карфици и тиксо!)

7. Когато рожденикът се справи с поднесения дар, не го оставяйте на мира - викайте "Наздраве!" и настойчиво искайте реч.

8. Ако възникнат и най-малки съмнения, че на горепосочения му е прекалено готино, незабавно спрете! Отдалечете се с достойнство, фокусирайки се върху красиво момиче и(ли) чаша джин с резенче лимон.

9. Завършете вечерта като по сценарии от српски филм!

********************************
10. Не всички хижи изискват да напуснете спалните в 8 сутринта. Ако нещо ви подсказва, че може да си полежите подобаващо, не се насилвайте да ставате!

11. Ако пък имате сили за борба с махмурлука, вадете ските!

12. Или поне снегоходките!

13. Призив от Ачо и Сами: Бъдете фатални и агресивни! Помогнете в избиването на вредителите, известни като снежни човеци! Ние утрепахме четири.

ПП: Снимки - Люси Стаменова, Ирма Атанасова, Ралица Рангелова

Няма коментари:

Публикуване на коментар